Οι παλιοί ίσως θυμάστε την εποχή, που κάτι νέο έσκασε στα δρώμενα του internet και του email, που η Google ανακοίνωσε κάτι εντελώς ξένο με αυτό, που νομίζαμε πως είναι, μια υπηρεσία email, το Gmail.

 Ήταν 2004, ακόμα σε beta μορφή, και για να κάνει κάποιος λογαριασμό, έπρεπε να δεχθεί πρόσκληση από κάποιο ήδη υπάρχοντα χρήστη.  Ο χώρος που διέθετε η Google, αν και περιορισμένος, ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από τους ανταγωνιστές Hotmail και Yahoo, ενώ ένας μικρός μετρητής έδειχνε σε πραγματικό χρόνο πόσο μεγάλωνε κάθε στιγμή το δυνατό μέγεθος του inbox.

Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε αισίως στο 2016, οπότε και η Google ανακοίνωσε, πως πλέον έχει 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες ανά μήνα, ποσό μεγαλύτερο κατά 100 εκατομμύρια από τον προηγούμενο Μάιο, με το 10% των replies  να είναι προϊόν αυτοματοποίησης, και με δύο εφαρμογές, τα Gmail και  Inbox by Gmail  να συνυπάρχουν αρμονικά στις δύο μεγαλύτερες mobile πλατφόρμες   iOS και Android.

Η ανακοίνωση έγινε από τον CEO της εταιρίας, Sundar Pichai κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Google/ Alphabet, ενώ αξίζει να αναφερθεί, πως είναι η 7η υπηρεσία της εταιρίας, που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο χρήστες! Για όποιον ενδιαφέρεται όμως για συγκρίσεις (αν και αδόκιμες, ανάμεσα σε διαφορετικές υπηρεσίες), αξίζει να αναφερθεί πως ήταν το Facebook, Whatsapp και Instagram, που κατάφεραν να φτάσουν αυτά τα νούμερα πρώτα.