Η δημοφιλής εφαρμογή email client Airmail για το Μac OS ήρθε και στο iOS. Για όποιον δεν γνωρίζει την εφαρμογή, είναι ίσως η καλύτερη 3rd party εφαρμογή διαχείρισης email  για Mac. Κάλυψε ικανοποιητικά το κενό που άφησε ο Sparrow, ενώ πήγε την φιλοσοφία του ακόμα πιο μακριά.

Η εφαρμογή υποστηρίζει όλες τις γνωστές email υπηρεσίες  και πρωτόκολλα όπως Gmail, Yahoo, Outlook, imap, exchange, pop3. Παράλληλα δίνει στον χρήστη την δυνατότητα για περισσότερους του ενός παράλληλους λογαριασμούς με υποστήριξη ενοποιημένου inbox.

Η μεγάλη δύναμη του Airmail όμως είναι η απίστευτη παραμετροποίηση του.

  • Επιτρέψει gestures, τα οποία δίνουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα από ενέργειες, περισσότερες της μιας σε κάθε κατεύθυνση. 
  • Πλέον, και εναρμονισμένα πλήρως με το αντίστοιχο update που έδωσε πριν λίγες ημέρες για Mac OS, υποστηρίζονται snooze λειτουργίες, επιτρέποντας στον χρήστη να ‘δεχθεί’ ένα email όταν αυτός το επιθυμεί, ουσιαστικά δηλαδή να το σπρώξει προς μια προκαθορισμένη ημέρα/ ώρα, μια λειτουργία που μας γνώρισε και καθιέρωσε πριν απ’ όλους το Mailbox app. Tα snoozes είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, επιτρέποντας στον χρήστη να ορίσει το Tomorrow ή Later Today κοκ κατά το δοκούν.
  • Υποστηρίζονται όλες σχεδόν οι δημοφιλείς cloud based εφαρμογές και υπηρεσίες, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να στείλε ένα άρθρο στο pocket, ή να επισυνάψει ένα αρχείο, που έχει αποθηκευμένο στο Dropbox λογαριασμό του κοκ.