Το Amphetamine είναι μια απλή εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στον υπολογιστή να μένει “ξύπνιος” παρακάμπτοντας γρήγορα τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας του Mac σας, ακόμα και χωρίς να σηκώσετε τα δάχτυλα σας από το πληκτρολόγιο.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η δυνατότητα να κρατάει ξύπνιο τον υπολογιστή, εμποδίζοντας το sleep ή screen saver από το να ενεργοποιηθεί, υποστηρίζει την χρήση συντομεύσεων στο πληκτρολόγιο,  δέχεται χρονικό προγραμματισμό αυτόματης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, υποστηρίζει Notification Centre, ενώ μετά το τελευταίο update υποστηρίζει πλήρως El Capitan, dark theme και Retina Displays.

Για όποιον αναρωτιέται για την χρησιμότητα της εφαρμογής, δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπολογιστής μας κλειδώνει νωρίτερα από το επιθυμητό, όταν πχ παρακολουθούμε κάποιο video ή σηκωθούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και αφήσουμε το υπολογιστή για αρκετή ώρα. Η λύση του να αλλάζεις επί τόπου τις ρυθμίσεις ενέργειας κάθε φορά κάθε άλλο παρά βολικό και γρήγορο είναι, οπότε μια λύση που αλλάζει τις ρυθμίσεις ad hoc κατά το δοκούν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Την λογική της εφαρμογής θα την έχετε ίσως ξανασυναντήσει στην ιδιαίτερα δημοφιλή εφαρμογή Caffeine, η οποία αν και πρωτοπόρος έχει μείνει λίγο πίσω σε επίπεδο υποστήριξης από τους δημιουργούς της. Το κενό λοιπόν έρχεται να καλύψει το Amphetamine, προσφέροντας ουσιαστικά τις ίδιες υπηρεσίες με τον ίδιο βαθμό ευκολίας και παραμετροποίησης.

[Link: App Store | Free ]