Μια από τις καλύτερες εφαρμογές για Mac OS, το Windows Magnet έρχεται σε σούπερ έκπτωση -60% (1.99 ευρώ) για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Για όποιον δεν γνωρίζει, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει την δυνατότητα να αναθέσει σε συνδυασμούς πλήκτρων συντομεύσεις για την καλύτερη διαχείριση των παραθύρων στο OSX. Η διαχείριση ήταν ανέκαθεν προβληματική, ενώ με την έλευση του El Capitan τα πράγματα εγιναν οριακά καλύτερα, μόνο για όποιον χρησιμοποιεί full screen mode. Όμως οι χρήστες, όπως κι εγώ, που ήρθαν στο λειτουργικό από τα Windows δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό τον τρόπο εργασίας. Μια από τις πιο εύχρηστες λειτουργίες των Windows 7, ήταν η αυτόματη τοποθέτηση παραθύρων στην μισή οθόνη ή αυτόματη μεγιστοποίηση μέσω του συνδυασμού του Windows button και των βελών.

Την ίδια ακριβώς λειτουργικότητα, αλλά πλήρως παραμετροποιήσιμο έρχεται να δώσει και το Magnet (οι παλιότεροι θα το θυμούνται ίσως σαν Windows Magnet). Συγκεκριμένα ο χρήστης έχει την δυνατότητα είτε επιλέγοντας το παράθυρο, που τον ενδιαφέρει, να επιλέξει την θέση που τον ενδιαφέρει μέσα από το μενού της εφαρμογής, είτε να αναθέσει δικές του συντομεύσεις. Προσωπικά, ώντας καθημερινός χρήστης και win 7, προτιμώ έναν συνδυασμό αρκετά κοντά σε λογική, οπότε έχοντας επιλέξει ctrl+alt+βελάκια τοποθετώ αυτόματα τα παράθυρα στο αριστερό-δεξί-πάνω-κάτω μισό της οθόνης, ενώ με τον ίδιο συνδυασμό και enter μεγιστοποιώ το παράθυρο στην οθόνη (όχι full screen).

 

Link:

[App Store] Magnet