Στην τελευταία έκδοση του Safari για iOS έχει προστεθεί η δυνατότητα για διαγραφή του ιστορικού διευθύνσεων, αναζητήσεων, cookies και cache της προηγούμενης ώρας, ημέρας, δύο προηγούμενων ημερών και στο σύνολο τους. Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα για μεμονωμένες διαγραφές του ιστορικού. Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά όταν έχετε ξεχάσει (ενώ θέλατε) να χρησιμοποιήσετε το Private Browsing, το οποίο δεν κρατά κανένα ίχνος σας αποθηκευμένο. Βέβαια χρειάζεται μια σχετική προσοχή, καθώς ό,τι διαγράψετε θα χαθεί από το iCloud, άρα και από κάθε συσκευή iOS-Mac OS iCloud enabled έχετε στη διάθεση σας και συνδεδεμένη με το iCloud λογαριασμό της αρχικής συσκευής. Για να διαγράψετε το ιστορικό:

  1. Πατήστε το εικονίδιο των αγαπημένων (bookmarks) στο Safari. image
  2. Πατήστε στο tab επάνω αριστερά για να γυρίσετε στο root folder, όπου και θα βρείτε τα Favourites, History και Bookmarks Menu.  Επιλέξτε το History.
      1. Αν θέλετε να διαγράψετε ομαδικά το ιστορικό σας, κάτω δεξιά πατάτε το Clear, και σας δίνονται οι επιλογές για: Τελευταία ώρα, σήμερα, σήμερα και εχθές και τέλος όλο το ιστορικό. Επιλέγετε και πατάτε

    imageimageimage

    1. Αν θέλετε να διαγράψετε μεμονωμένα κάντε swipe από δεξιά προς αριστερά πάνω σε αυτό που σας ενδιαφέρει.

image

 

Αξίζει να αναφερθεί πως το ίδιο εύρωστος είναι και ο Safari για Mac OS με τις ίδιες ιδιαιτερότητας σε ότι αφορά το iCloud.