Αν ψάξει κανείς τις εφαρμογές, που έχουμε στα κινητά μας, θα βρει λίγες κοινές και σε όλες τις πλατφόρμες. Μια από αυτές είναι το Google Maps. Προσωπικά την χρησιμοποιώ κατά κόρον, και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Η ευκολία και η ακρίβεια της εντυπωσιακές. Μοναδικό μειονέκτημα μέχρι σήμερα ήταν η υποχρεωτική χρήση του internet κατά την διάρκεια της χρήσης.

Αυτό αποτελεί παρελθόν με την νέα έκδοση της εφαρμογής, καθώς οι χρήστες πλέον θα έχουν την δυνατότητα να κατεβασουν τον χάρτη της περιοχής, που τους ενδιαφέρει. Αρκεί η αρχική αναζήτηση να γίνει online προφανώς, και στην συνέχεια να επιλεγεί η λήψη από την καρτέλα αποτελεσμάτων. Εναλλακτικά στις περιοχές εκτός σύνδεσης επιλέξτε το +.

maps

Πλέον ο χάρτης έχει αποθηκευτεί στην μνήμη του τηλεφώνου, ενώ είναι διαθέσιμες και οι λειτουργίες πλοήγησης turn by turn. To πέρασμα από online σε offline mode και αντίστροφα γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή, με την παρουσία ή απουσία δικτύου.

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής σε μορφή Google Drive Free Storage για τους συνεπείς reviewers της υπηρεσίας Google Maps.

Συγκεκριμένα με ένα δικό της σύστημα ranking points, προσφέρει από early access σε προιόντα και υπηρεσίες, μέχρι και 1ΤΒ δωρεάν όγκου στην επίσης δημοφιλή υπηρεσία της Google Drive.

reviews

reviews2

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στο blog της εταιρίας.