Σε σημαντική μείωση του διαθέσιμου χώρου, που προσφέρει στα προγράμματα της, προσχώρησε η Microsoft για το OneDrive.

Συγκεκριμένα πλέον δεν θα προσφέρει απεριόριστο χώρο στους συνδρομητές του Office 365 καθώς , όπως η ίδια αναφέρει, πολλοί χρήστες επωφελούντο από τον απεριόριστο όγκο για να ανεβάζουν back up των υπολογιστών τους, ολόκληρες ταινίες ή πολλές ώρες βίντεο υψηλής ανάλυσης. Το άνω όριο θα είναι το 1 ΤΒ, ενώ για τους χρήστες που αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τον όγκο αυτό, θα υπάρξει μια περίοδος 1 έτους για να μεριμνήσουν για τα αρχεία τους.

Παράλληλα ο δωρεάν όγκος πέφτει από τα 15 GB στα 5 GB, ενώ τα προγράμματα των 100 και 200 GB θα καταργηθούν, για να πάρει την θέση τους ένα πρόγραμμα των 50 GB με κόστος $1.99/ μήνα (θα ισχύσει από τις αρχές του 2016). Για τους χρήστες που κάνουν χρήση του δωρεάν όγκου μόνο, θα υπάρξει επίσης μια μεταβατική περίοδος 12 μηνών, ενώ για τους υφιστάμενους χρήστες 100 και 200 GB δεν θα αλλάξει τίποτα.

Σε μια εποχή, που το Cloud κερδίζει χώρο και την εμπιστοσύνη του κόσμου, η κίνηση αυτή της Microsoft δεν φαίνεται να την βοηθάει στο να κερδίσει μερίδιο στην αγορά.