Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει, πως η μεταφορά και αναπαραγωγή ταινιών με εξωτερικούς υπότιτλους είναι μια αρκετά απλή και γρήγορη διαδικασία στα iPad και iPhone με την χρήση του iTunes File Sharing.

Προϋπόθεση λοιπόν είναι οι υπότιτλοι να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας. Το format δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς πλέον υπάρχουν αξιόλογες λύσεις, που είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, είναι σε θέση να αναπαράγουν την πλειοψηφία των κωδικοποιήσεων (τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο). Βέβαια πριν προβείτε σε κάποια αγορά, καλό είναι να σιγουρευτείτε, πως τα αρχεία που έχετε στην κατοχή σας υποστηρίζονται από την εν λόγω εφαρμογή.

Εμείς θα σας περιγράψουμε την διαδικασία χρησιμοποιώντας δύο αγαπημένες εφαρμογές,  τις VLC και Infuse, όμως λογικά η διαδικασία είναι η ίδια εφόσον η εφαρμογή υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους και iTunes File Sharing.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το iTunes File Sharing είναι μια υπηρεσία, που προσφέρει το iTunes σε συνδυασμό με το iOS, και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στους developers να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους με τρόπο τέτοιο, ώστε η μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή του χρήστη στην εφαρμογή να γίνεται με ένα απλό drag and drop μέσω του iTunes, και χωρίς την ανάγκη για συγχρονισμό.

Σε κάθε μια από τις εφαρμογές λοιπόν, ανοίγεται το iTunes, και πηγαίνετε στην καρτέλα των εφαρμογών. Στην συνέχεια κατεβαίνετε κάτω στο πεδίο File Sharing. Εκεί βλέπετε όλες τις εφαρμογές, που υποστηρίζουν την λειτουργία αυτή. Βρίσκετε το VLC ή το Infuse, και το επιλέγετε, και στη συνέχεια επιλέγεται το πλήκτρο Add (Προσθήκη) κάτω δεξιά. Στο παράθυρο που ανοίγει, βρείτε και επιλέξτε το αρχείο της ταινίας που θέλετε, καθώς και το αρχείο των υποτίτλων, και πατήστε οκ.

infuse

vlc

Αυτό ήταν, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (ανάλογα με το πλήθος-μέγεθος των αρχείων) θα έχει γίνει η μεταφορά, και θα μπορείτε να δείτε τις ταινίες στις εφαρμογές σας στην iOS συσκευή σας.

Εναλλακτικά υποστηρίζεται και η ασύρματη μεταφορά αρχείων, και από τις δύο εφαρμογές. To μόνο που έχετε να κάνετε, είναι εφόσον έχετε τα iPad/ iPhone και PC/Mac στο ίδιο ασύρματο δίκτυο (το internet δεν χρειάζεται) είναι να πάτε

  • VLC: Sharing via WiFi
  • INFUSE: +Add Files/ via Browser

IMG_0085                     IMG_0086

IMG_0084

και να αντιγράψετε τις διευθύνσεις που δίνονται στον browser σας. Εκεί θα φανεί ένα web interface, στο οποίο αρκεί να μεταφέρετε τις ταινίες με ένα drag and drop. Επίσης, δεν πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή στο iPad/ iPhone ή τον browser, μέχρι να τελειώσει η μεταφορά. Η ταχύτητα εξαρτάται από το ασύρματο σας router και την ταχύτητα με την οποία συνδέεται σε αυτό η συσκευή σας (draft B/G/N/AC).

vlc_2

infuse_2

Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, και το κυριότερο, αποτελεί μια διαδικασία που έχουν ενσωματώσει πολλοί developers σε διάφορες εφαρμογές, όπως office, media players, photo editors κλπ.

[links: VLC | Infuse 3]