Μια ενδιαφέρουσα εξαγορά ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς η ΙΒΜ θα εξαγοράσει την Weather Company. Για όσους αναρωτιούνται, η Weather Company είναι η μητρική εταιρία πίσω από τα Weather Channel, Weather.com, τις αντίστοιχες mobile εφαρμογές αλλά και την Weather Services International, μια εταιρία που πουλάει καιρικά δεδομένα σε εταιρίες όπως αεροπορικές και ασφαλιστικές.

Εκ πρώτης ανάγνωσης, φαίνεται περίεργη αυτή η εξαγορά για τον τεχνολογικό γίγαντα, ο οποίος όμως συνεργαζόταν από καιρό με την Weather Company, καθώς από κοινού διέθεταν τα δεδομένα στην cloud-based υπηρεσία Watson.

Με την εξαγορά αυτή, της οποίας οι όροι είναι ακόμα άγνωστοι, η ΙΒΜ θα έχει την δυνατότητα για πλήρη εκμετάλλευση των δεδομένων της Weather, συν τον έλεγχο στην εφαρμογή της, που μετράει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η βασική ιδέα πίσω από το Watson είναι, να δέχεται ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα σχετικά με τον καιρό και την πρόβλεψη του και να δίνει όσο το δυνατών καλύτερες και εγκυρότερες απαντήσεις, μέσα από την επεξεργασία των δεδομένων και προβλέψεων της Weather Company.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal η συμφωνία θα κυμαίνεται στα $2 δισεκατομμύρια.

[Πηγή]