Το δημοφιλές port του Adobe Lightroom έκανε την εμφάνιση του στο iOS τον Απρίλη του 2014, ενώ η χρήση του προϋπόθετε την συνδρομή στην cloud υπηρεσία της εταιρίας. Αυτό δεν ισχύει πλέον μετά το τελευταίο update της εφαρμογής. Πλέον οι εκδόσεις τόσο για iPhone, όσο και για iPad είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς την προϋπόθεση της desktop έκδοσης.
Η εφαρμογή επιτρέπει την διαχείριση, επεξεργασία και οργάνωση των φωτογραφιών σας. Επίσης, υποστηρίζει και την επεξεργασία RAW αρχείων, απευθείας από τις DSLR μηχανές σας, ενώ παρέχει στον χρήστη μια πληθώρα φίλτρων και λοιπών εργαλείων επεξεργασίας.
Παράλληλα διέθεσε για πρώτη φορά μερικές νέες και ιδιαίτερα χρήσιμες εφαρμογές, που μεταφέρουν λίγη από την μαγεία του Photoshop στις μικρές οθόνες μας.
Αρχικά το Photoshop Fix, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε μερικώς τις φωτογραφίες σας, αλλά κυρίως να παρέμβετε σε αυτές αφαιρώντας αντικείμενα, και δημιουργώντας μια εναλλακτική απεικόνιση, κοντά στο δικό σας ιδανικό κριτήριο.
Στη συνέχεια το Photoshop Mix, που με την βοήθεια των layers σας επιτρέπει την δημιουργία φωτογραφικών συνθέσεων, αλλά και μιας βασικής επεξεργασίας των φωτογραφιών, και τέλος το Capture CC, που σας δίνει την δυνατότητας να χρησιμοποιήσετε βούρτσες και σχήματα πάνω στις φωτογραφίες, δημιουργώντας θέματα και λοιπά γραφικά.
Η Adobe ουσιαστικά κατάργησε το Photoshop Touch και το έσπασε σε επιμέρους εφαρμογές, σαν μέρος της προσπάθειας της να εδραιωθεί στο mobile χώρο και να προωθήσει τις διαδραστικές Cloud υπηρεσίες της, δελεάζοντας τον κόσμο με βασικές και ιδιαίτερα χρήσιμες και ενδιαφέρουσες δωρεάν λειτουργίες.

[iTunes Links | Lightroom | Photoshop Mix | Capture CC | Photoshop Fix]