Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών iPhone (εκτός της οθόνης, που τακτοποιήθηκε πέρυσι) ήταν και η λίγη Ram στις συσκευές. Η αλήθεια είναι, πως το iOS είναι ένα καλογραμμένο και ελαφρύ λειτουργικό σύστημα, και η έλλειψη ram μέχρι και το iOS 8 δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανής. Το πρόβλημα όμως άρχισε, να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό όταν στο safari έκανε κανείς εναλλαγές στα ανοιχτά tabs.

Λόγω έλλειψης μνήμης το λειτουργικό δεν κράταγε τίποτα στην μνήμη, παρά ένα screenshot της σελίδας στο tab change view,και ξαναφόρτωνε την σελίδα όταν επέλεγες το συγκεκριμένο tab, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την χρήση data αλλά και την παραγωγικότητα του καθενός.

Όλα αυτά φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν για τις σύγχρονες συσκευές, με την αλλαγή βέβαια να έγινε αρχικά πέρυσι με το iPad Air 2, και φέτος να γίνεται mainstream με τα iPhone 6S, 6S Plus, iPad mini 4 και iPad Pro να αναβαθμίζονται και αυτά σε 2 και 4 GB Ram αντίστοιχα.

Για να δείτε ακριβώς πόσο θεαματική είναι η βελτίωση, δείτε το παρακάτω βίντεο από το iDownloadBlog, όπου δοκιμάζεται η αναβάθμιση της μνήμης μέσω του Safari.