Ένα από τα πρώτα προβλήματα, που συναντάνε οι πρώην windows users όταν κάνουν την μετάβαση σε Mac είναι η απουσία του γνωστού cut (αποκοπή) από το μενού του δεξιού κλικ. Η αλήθεια είναι, πως η εν λόγω λειτουργία δεν απουσιάζει, απλά είναι (χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου) καλά κρυμμένη.

Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε cut έχα αρχείο, αρκεί να κάνετε δεξί κλικ επάνω του, να το αντιγράψετε, και στη συνέχεια, όταν επιλέξετε τον φάκελο στον οποίο επιθυμείτε να γίνει η αποκοπή, να κάνετε πάλι δεξί κλικ, και αυτή τη φορά αντί για Paste, να πατήσετε το κουμπί Option. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μερικές από τις επιλογές αλλάζουν όνομα, και στην περίπτωση μας, το paste γίνεται move.

H διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά όχι απλούστερη από την απευθείας επιλογή του cut, αν αυτό υπήρχε στο μενού. Αν λοιπόν δεν σας αρκεί η εγγενής λύση του Mac OS, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης 3rd party εφαρμογών, όπως το XtraFinder (υποστηρίζει μέχρι και 10.11 beta) ή το TotalFinder (δεν υποστηρίζει ακόμα 10.11). Οι εν λόγω εφαρμογές κάνουν πολύ περισσότερα (που δεν αφορούν το παρόν άρθρο), αλλά εκτός των άλλων προσθέτουν dedicated cut επιλογή στο μενού του δεξιού κλικ.