Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9, το οποίο μάλιστα πέρασε εντελώς απαρατήρητο στην παρουσίαση της Apple, είναι η υποστήριξη ad block εφαρμογών με integration στον safari. Η νούμερο 1 εταιρλια στο χώρο λοιπόν Eyeo, προλαβαίνει στο νήμα την Apple, και κυκλφορεί έναν internet browser, τον AdBlock Browser, που υπόσχεται να κάνει ότι και το δημοφιλές plug ins για pc/ mac, να κόβει δλδ τις διαφημίσεις στις διάφορες ιστοσελίδες.

Στην πράξη, έχουμε έναν εντελώς βασικό browser, που εκτός από την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του ad block feature, προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε 2 μηχανές αναζήτησης, Duckduckgo και Google, καθώς και επιλογή ενεργοποίησης προτάσεων αναζήτησης, υπορτηρίζει tabs και… αυτό. Δεν έχει κανένα άλλο χαρακτηριστικό για να την κάνει ανταγωνιστική σε σχέση με αντίστοιχες εφαρμογές όπως Safari, Chrome, Dolphin, Mercury (ad blocked enabled) ή Opera.

Με την επικείμενη κυκλοφορία του iOS 9 και την δεδομένη υποστήριξη σε adblocking εφαρμογές, πιστεύτε πως έχει καμία τύχη ο νέος browser, με τα τόσο περιορισμένα χαραλτηριστικά;

 

Υγ: Η δοκιμή έγινε σε iOS, αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε Android, όπου πέρασε και ένα διάστημα σε μορφή beta. Εκεί τα πράγματα με τον Firefox να υποστηρίζει add ons είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά.