Οι υπηρεσίες Cloud έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, και οι μεγάλοι παίχτες πασχίζουν να κερδίσουν την μερίδα του λέοντος από το κοινό, το οποίο εμπιστεύεται τέτοιες υπηρεσίες. Η αλήθεια είναι, πως πλέον η ιδεά του Cloud Storage έχει ωριμάσει τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας, όσο και στην συνείδηση του κόσμου, σαν κάτι ασφαλές, χρήσιμο και για κάποιους ίσως απαραίτητο.

Το Dropbox, μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη εταιρία στο χώρο, ανακοίνωσε δύο νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

 

  1. File Requests.

Screeny Shot 31 Αυγ 2015 - 01.39.45

Απευθύνεται στον κόσμο, που θέλει κάποιο αρχείο από κάποιον, όμως ο δεύτερος δεν έχει λογαριασμό στο Dropbox. H υπηρεσία ουσιαστικά δίνει στον χρήστη αυτό την δυνατότητα, να ανεβάσει το αρχείο απευθείας στον λογαριασμό του ενδιαφερόμενου, μετά από σχετικό αίτημα του πρώτου. Συγκεκριμένα:

  • O καθένας μπορεί να ανεβάσει αρχεία στο λογαριασμό σας, ακόμα και αν δεν έχει λογαριασμό.
  • Εύκολη μεταφορά αρχείων, με μέγιστο επιτρεπτό όριο τα 2 GB.
  • Τα αρχεία είναι ασφαλή, καθώς ο αποστολέας δεν έχει πρόσβαση σε κανένα άλλο αρχείο του λογαριασμού σας, εκτός και αν του δώσετε sharing δικαιώματα.

 

  1. The Dropbox badge

Screeny Shot 31 Αυγ 2015 - 01.39.52

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα αρχείο Excel, PowerPoint ή Word στον υπολογιστή σας, το DropBox badge θα είναι εκεί. Μέσα από το αρχείο office, μπορείς να δεις αν κάποιος άλλος ανοίξει το εν λόγω αρχείο από τον δικό του υπολογιστή, για να εναρμονιστούν έτσι οι πιθανές αλλαγές ανάμεσα στους χρήστες. Επίσης:

  • Ενημερώνει για το αν κάποιος άλλος χρήστης, ο οποίος επεξεργάζεται το ίδιο αρχείο, δεν έχει σώσει την πρόοδο του, έτσι ώστε να μην κάνετε αλλαγές πριν τελειώσει.
  • Ενημερώνει όταν ο άλλος χρήστης σώσει το αρχείο του, για να επαναφορτώσετε μία ενημερωμένη έκδοση του αρχείου.
  • Εύκολος διαμοιρασμός του αρχείου.
  • Αίτημα για αξιολόγηση του αρχείου από συνεργάτες με δυνατότητα σχολιασμού.
  • Προβολή ιστορικού του αρχείου με πρόσβαση σε περιεχόμενο, που ενδεχομένως έχετε τροποποιήσει ή διαγράψει.

 

Η Dropbox μετά την στρατηγικής σημασίας συνεργασίας της με την Microsoft φαίνεται, πως θέλει να μπει ακόμα πιο δυνατά στον χώρο των επιχειρήσεων, όπου το Cloud δίνει μια πληθώρα νέων επιλογών και εργαλείων, που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα εργασίας και την εύρυθμη συνεργασία.