Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η δημοφιλής εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών Instagram. Συγκεκριμένα οι χρήστες θα είναι πλέον σε θέση να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους σε portrait ή landscape mode. Ως γνωστόν η εφαρμογή μέχρι τώρα ανάγκαζε τους χρήστες είτε να κροπάρουν τις φωτογραφίες τους, είτε να τις βάλουν με πλαίσιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα ήταν πάντα μια φωτογραφία τετράγωνη (1:1). Με την έκδοση 7.5 της εφαρμογής για iOS λοιπόν, οι φωτογραφίες μπορούν να ‘εγκιβωτιστούν’ αυτόματα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο, αυτοματοποιώντας έτσι την συνήθη πρακτική ορισμένων, όπως περιγράψαμε πιο πάνω.

Instagram-landscape-portrait

Η εταιρία προφανώς δεν ανακάλυψε τον τροχό, αλλά αφαίρεσε μερικά περιττά βήματα που ακολουθούσαν οι χρήστες, ο οποίοι δεν ήθελαν να θυσιάσουν τις γωνίες λήψης των φωτογραφιών τους στο βωμό του νέου hype.

Προσοχή, το νέο χαρακτηριστικό θα είναι προοδευτικά διαθέσιμο σε όλους, και όχι άμεσα. Αν δεν το δείτε, απλά κάντε λίγη υπομονή. Πως σας φαίνεται το νέο χαρακτηριστικό του Instagram; Θα το χρησιμοποιήσετε ή είστε old school φανατικοί των τετράγωνων φωτογραφιών;