Από τότε που τα GPS μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, η οδήγηση, ειδικά σε άγνωστες περιοχές είναι παιχνιδάκι. Πρόσφατα ταξίδεψα στο εξωτερικό, και είναι απίστευτο με πόση ακρίβεια και ευκολία περιπλανήθηκα στηους επαρχιακούς δρόμους της Τοσκάνης με την χρήση μόνο του google maps και του intenet. Την ίδια εμπειρία όμως δεν βιώνουν και οι ποδηλάτες, καθώς η παράλληλη χρήση ενός GPS με την όδηγηση μπορεί να αποτελέσει τραυματική εμπειρία. Δεν μπορείς ούτε να κοιτάς την οθόνη του κινητού σου συνέχεια, ούτε να ακούς φωνητικές οδηγίες με ακουστικά ή ανοιχτή ακρόαση και να έχεις παράλληλα την προσοχή σου στο δρόμο. Την λύση φαίνεται να σκέφτηκε η εταιρία CycleLabs από τον Καναδά με το SmartHalo, που υπόσχεται να μετατρέψει το ποδήλατο σε smart bike.

2smrthlo

H ιδέα είναι τόσο απλή που φαντάζει προφανής. Στο λαιμό του τιμονιού πρσοαρμόζεται μια συσκευή, η οποία κάνοντας χρήση πράσινων leds και με ταυτόχρονη επικοινωνία με το smartphone του ποδηλάτη, ανάβει τα αντίστοιχα leds, για να δείξει την πορεία, που πρέει να ακολουθήσει ο χρήστης. Όταν δε πάρειλάθος στροφή, κόκκινα leds τον ενημερώνουν. Τέλος, με κίτρινα leds ενημερώνει για εισερχόμενες κλήσεις. Παράλληλα, με την ταυτόχρονη χρήση της εφαρμογής, καταγράφονται στατιστικά μεγέθη όπως ταχύτητα, απόσταση ή θερμίδες.

smrthloSFTWRE

Το SmartHalo θα έχει τιμή λιανικής 149$, αλλά είναι διαθέσιμο για 99$ σε όσους το υποστηρίξουν νωρίς στην Kickstarter καμπάνια, που έχει ξεκινήσει η εταιρία. Με αρχικό στόχο 50.000$ και 29 ημέρες να απομένουν, έχει ήδη μαζευτεί το ποσό των 39.000$.