Σε μια εποχή που τα smartphones αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα και όχι μόνο την επικοινωνία, η ανάγκη για περισσότερη αυτονομία των συσκευών είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Η λύση, που δεν έχουμε δει ακόμα και είναι η προφανής, είναι μεγαλύτερες και αποδοτικότερες μπαταρίες. Μέχρι αυτό όμως να γίνει πραγματικότητα, η καθημερινή φόρτιση των κινητών είναι πραγματικότητα, πολλές φορές μάλιστα περισσότερες και από μια φορές.

Έτσι τον τελευταίο καιρό ακούσαμε τον όρο Fast Charge, όπου είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να φορτίζουν ταχύτερα οι συσκευές. Το γνωστό Tom’s Guide έκανε ένα test για να δει ποιες είναι οι γρηγορότερα φορτιζόμενες συσκευές, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Asus Zenfone 2 φορτίζει στο 32% μέσα σε 15 λεπτά ενώ το ταχύτερο όλων, το Samsung Galaxy S6 φτάνει το 100% σε 1 ώρα και 22 λεπτά!

Προφανώς το παραπάνω test ενέχει μεροληψία, καθώς δεν είναι όλες οι μπαταρίες της ίδιας χωρητικότητας, αλλά συγκρίνοντας απόλυτα μεγέθη το SGS6 βγαίνει και πάλι κερδισμένο (αν και ενδέχεται να είναι και το πρώτο που θα ξαναχρειαστεί φόρτιση, κάτι που βέβαια είναι σχετικό).

[πηγή]